Шампанско, хайвер и златни палмови клонки
Една Сложна и дълга любовна история между хайвера и шампанското, започнала през 18-ти век с Veuve Clicquot и Екатерина Велика продължава с Cristal Roederer и cuvee-то на цар Александър II и след едно дълго прекъсване през вековете бележи своето ново начало. Cuvee-то Palmes d’Or ознаменува този ренесанс със създаването на десерт, колкото изненадващ, толкова и прелестен. Той съчетава в една чаша шампанско Palmes d’Or Vintage 1998, леден лайм и черни перли от хайвера Malossol на къщата Prunier. Комбинацията между тези три елемента привидно противоречива е успех, който би удивил сътрапезниците ви повреме на празнична вечеря.
Каре от рози в Шампан !
Розовото шампанско не престава да искри в Шампан. На първо място Laurent Perrier отпразнува тържествено тази година 40-годишния юбилей на своето кюве брут розе. В същото време къщата Bollinger най-сетне направи първата стъпка с появата на своето кюве розе.Последва я Charles Heidsieck със създаването на rose reserve и къщата Ayala с Perle d’Ayala – brut nature.
Това каре от розово шампанско е ефектен и оригинален начин да внесем колорит в нашите празнични соарета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар