понеделник, 1 август 2011 г.
De Gusti (абревиатура от дегустация)
Това е името на специална бисквита, създадена за дегустиране на шампанско
и бяло вино.Малка и миниатюрна, но хрупкава.Паскал Фурше от Реимс е създателят на
този продукт. Известен като експерт-гурман, той разработва своята идея съвместно с френски енолози и италиански хлебар. Идеята е да се почисти небцето между две вина. Бисквитата е по-неутрална от хляба, с по-ниско съдържание на мая и по- базсолна от традиционната аперитивна такава.Става дума за технически продукт, а не за средство за удоволствие-предназначена е за професионалисти. Единствен недостатък- походяща е само за шампанско и бели вина !
Валери Смилянов
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар