Winesceptre- иновационен наследник на класическата шампаниера – изобретен от собственик на ресторант. Изработен е от хромирана стомана (INOX) също както и винификаторите в избите. Той е изключително сигурен и съответства на всички хранителни норми. Всекидневно използван във водещите ресторанти по света, той е вече достъпен и за употреба вкъщи, като основните му характеристики са отлична ефективност и лесна употреба. Преди да се използва, се поставя за един час във фризер, за да достигне оптимална температура, след което се вкарва в бутилката. При охлаждане с традиционната шампаниера, поради резки температурни амплитуди, най-развитите и комплексни аромати на вината се губят. Именно в това се състои предимството на иновативния скиптър. Той е елегантен начин да се насладиш на всяка подходящо охладена бутилка вино, не само като професионален сомелиер, но и като обикновен виноценител или любител.
Няма коментари:
Публикуване на коментар