петък, 20 януари 2012 г.

Ще се появи ли скоро новата бутилка за шампанско ?


Шампанското е уникален и изключителен продукт- не така стои обаче въпросът за неговата бутилка.Тя за съжаление не отговаря на съдържанието му.Няма никаква разлика между бутилката за шампанско и другите негови аналози от пенливи и шумящи вина.
Изхождайки от тази очевидна констатация Marie France Baillette-член на асоциацията на производителите на шампанско предлага новата бутилка да бъде специална-гравирана и напълно съответстваща на неговата класа.Целта е ясна-създаване на бутилка визуално разпознаваема и уникална.По този начин качеството на шампанското и респективно неговата бутилка, ще му позволят да запази своята оригиналност.
Защо шампанското да не се идентифицира най-напред чрез своята бутилка?Така нейната поява може да се впише по категоричен начин в съзнанието на винените любители и консуматори.Асоциацията на производителите на шампанско стига още по-далече-поръчва
на дузина графични дизайнери да изработят предложения за гравирана бутилка. Основното изискване към тях е думата шампанско да се имплантира по един изобретателен и практичен начин в бутилката, така че всеки потребител-дилетант да може да я разпознае без проблем.
Първата бутилка за шампанско се е появила още през далечната 1662.Първият патент е английски.Най-съществен проблем при производството и е било изискването да издържа на голямо налягане в нея от 4 до 6 бара (атмосфери)!

Няма коментари: