понеделник, 29 декември 2008 г.

Junior 2008


Една прекрасна смесица от сортове Мерло и не толкова познатия сорт Темпранийо.Този сорт е най-популярен в Испания, в района на Риоха.От него се правят както млади и сочни вина с аромати на - червени плодове, главно ягода, така и по-сериозни, отлежавали в дъбови бъчви вина с аромати на: - ванилия, ликорис (женско биле) и тютюн, които доминират над червения плод. С възрастта се развиват нотки на кожа.
Сортът притежава много интересни, плодово-пикантни характеристики, които носят обаче и белег на известна неутралност, т.е. трудно е да се запомнят конкретните сортови белези на Темпранийо. Ето защо той често се купажира с по-ароматни сортове като гарнача, която се отличава с по-малко танини и багрилни вещества, но затова пък с по-интензивен и конкретен аромат.
Наситен виолетов цвят.Носът е приятен за млади вина, със закачливи нотки на горска малина. Тялото е плътно, създаващо пълнота в устата.Вкусът е топъл, средно интензивен, с преобладаващи черни горски плодове, черница.Послевкусът е кратък, но оставя спомен за стила на виното.Виното е произведено от ВИ Катаржина Естейт, изба която показва много добри вина на българския пазар за вино.Това вино е възможност да опитате един нов стил сред производството на млади български вина,предназначени за директна консумация.

Цена:6лв;Алкохол:13%

Няма коментари: