вторник, 27 януари 2009 г.

Как трябва да изглежда винения лист в едно заведение

С интерес обикалям ресторантите в Пловдив и наблюдавам всички винени листи/карти/ и поглеждам асортимента и подредбата на вината.Бих казал - пълна шарения.Един си слага на страницата бели вина отляво,червените отдясно.Друг пък ги съставя по цени, и започва да нарежда вертикално без да описва производителя, или името на виното ако има.Много често срещам и наредени бяло, червено вино;бяло, червено вино;бяло, червено вино и т.н.Друго по сорт подредено.И така, търсейки всеки път се обърквам, губя време и понякога от толкова голям избор не мога да открия виното което ще ми хареса.Както всичко в България, всеки ресторант прави това което му е най-изгодно и най-евтино.Като се замислим това меню не е ли направено клиента да избере най- бързия начин една бутилка вино и да приключи.При положение че няма кой да му даде съвет, той ще си гледа определено време и не се знае дали накрая ще избере нещо.Винения лист трябва да се представя изчистен като дизайн,не стряскащ,докосвайки го да ти доставя удоволствие при разлистването му, да го разглеждаш като приятен роман.Какво е най-правилно за съставянето на една винена листа?Какво ще помогне да привлече вниманието на потребителя?Как трябва да са подредени вината?Всичко това очаквам да чуя от вас.Коментирай те!

Няма коментари: