вторник, 11 ноември 2008 г.

За ресторанти

Много пъти се замислям къде мога да отида да похапна нещо и да си пийна една бутилка вино,да прекарам вечерта с приятели в моя роден град Пловдив,но уви местата са много малко.В Пловдив вино се пие,ама няма ресторанти където да предлагат качествено вино,или се броят на пръсти.Повечето ресторанти предлагат вина,за които избите съм им дали някой лев,за да се продават но не са се замисляли дали вината са добри за тях.В един момент поръчваш много приятна храна,която искаш да и се насладиш,да усетиш приятния аромат и вкус,в един момент ти се допива вино,но........няма,това което искаш.Много от ресторантьорите ще кажат"Мога ли да имам всичко",но те не знаят че е достатъчно да имаш няколко вина,но те да са добри за кухнята ти.Е,господа собственици на заведения-кога ще осъзнаете че трябва да съставите своята винена винена листа не според това кой колко ви е дал като пари за да се продава,а какво вино ви е нужно да подберете според менюто ви.Защо си мислите,че клиента определя това какво ще пие?Защо не му предложите вино,което ще го накара да се очарова от доброто съчетание с храна която му предлагате,без да чакате да ви каже марката на виното?Аз ще ви кажа-вие господа ресторантьори не мислите,а гледате как да върви бизнеса.

Няма коментари: