сряда, 9 декември 2009 г.

Вино на седмицата /9 - 16.12.2009/


AMRITTA 2009

Местоположението на новостроящото се Винарско имение Драгомир е село Драгомир, намиращо се на 32 км. северозападно от Пловдив и 100км. от София.
Драгомир е разположено в Южен-Централен район, в подножието на Средна гора, в непосредствена близост до язовир „Пясъчник”, Старосел, Копривщица, Панагюрище, Красновски бани, Хисар.
Надморската височина на селото е от 300-499м., като района е хълмист и в комбинация с подходящите почви и климатични условия е добра предпоставка за отглеждането на качествено грозде.
Всички, които си задават въпросите – как се произвежда виното, от кого, къде ферментира, в какви съдове отлежава, колко големи са бъчвите, как да се науча да дегустирам,могат да намерят отговора, ако посетят мини варианта на Винарско имение Драгомир в Пловдив - бул.Кукленско шосе 15
Информацията ще им бъде предоставена от самите собственици на винарната, които са създателите на виното. В приятната остановка на дегустационната зала, с чаша в ръка може да се проследи и целия технологичен процес на превръщането на гроздето във вино.

Цена:8.90лв/Алкохол:13.5%
Къде да намерите:Сани,Лекси,Винено,Фантастико,Елемаг,Casavino

Това вино е съчетание между три сорта-благородството на Мерлото, предизвикателството на Рубина и атракцията на Сирата, се превръщат в чаша запомнящо се удоволствие.
Атрактивния плодов аромат е с акценти на червени горски плодове и слива, преплитащи се с кожа и цветя. Тялото е меко, сочно, с приятна свежест на послевкус.

2 коментара:

Алексей.RU каза...

К сожалению я не очень хорошо знаком с болгарскими винами, но точно скажу, вино, особенно красное - это здоровье, радость и долголетие!

Vino Loze каза...

За съжаление в Русия няма хубави български вина.Това вино е много добро и си заслужава да се опита.Елате в България да опитате хубави вина!